onsdag 19. januar 2011

Fingerspitzgefühl

....artig ord...når du får det sånn på tysk så er det jo litt ekstra schwung over det. Ordet dukket opp i media den siste tida og det skal vel ikke så mye fantasi til for å skjønne at det sier noe om graden av følsomhet.

Apropos fingertupper og følsomhet: Hvis du er diabetiker så vet du alt om akkurat det. Fingertuppene må til pers flere ganger daglig for å tvinge fram en liten dråpe blod, nok til å måle blodsukkeret. Ligg unna pekefingeren for den er ekstra følsom, men ellers får de andre stadig vekk lide.
Og er du diabetiker så vet du også en masse om insulin - dette fantastiske hormonet (som du mangler)- som fungerer som en døråpner inn til cellene dine slik at de kan nyttiggjøre seg karbohydratene du setter til livs. Utrolig mange prosesser i kroppen vår som vi overhodet ikke trenger å tenke over eller vet at de foregår.


Døråpner ja - det må jo være en flott jobb å ha - og en viktig jobb. Jeg - og sikkert flere enn meg også - burde nok vært flinkere til å åpne døra og invitere noen inn...på kaffe for eksempel....eller den mentale døra. Men å være døråpner kan jo også bety å åpne opp ei dør som står på gløtt og gå igjennom den. Hvorfor syns vi det mange ganger er så skummelt? Vi vet ikke hva som skjuler seg bak døra, men det får vi jo heller ikke vite hvis vi aldri tør å ta sjansen på å slå den opp. Noen er opptatte med å banke på de dørene som er låst (det har jeg også prøvd noen ganger), mens andre er livredde for at det kanskje skjuler seg noe ufattelig skummelt bak døra. Jeg tror vi må ta noen sjanser og satse på at det går helt strålende og at det kanskje bare kommer flere nye, spennende dører etterhvert.

Så - vær en døråpner i ditt liv, ta noen sjanser - og sleng på litt fingerspitzgefühl, det skader sikkert ikke.

Ha en super dag, det har du fortjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar